29 October 2007 - 22:37HP 6910p

Da ne bi ovo bio samo još jedan blog koji nije dogurao dalje od “Hello World”, evo jedne hardverske teme da razbije tišinu.

Već par nedelja sam ponosni vlasnik novog notebook računara HP 6910p. Želja mi je bila da moj novi prenosnik zaista bude prenosiv pa sam se tako opredelio za 14″ Widescreen model kao kompromis između portabilnosti i upotrebljive radne površine ekrana.

HP 6910p spada u HP (p)rofessional seriju notebook računara i kao takvog krase ga kvalitetna izrada, mala masa i dimenzije, magenzijumsko kućište, širok spektar opcija za povezivanje, sigurnosni dodaci, itd. Iako je dizajniran u klasičnom HP biznis stilu, uživo deluje veoma dopadljivo. Teži nešto preko 2Kg ako je verovati review sajtovima, ja ga lično nisam merio. U svakom slučaju, lako je prenosiv po stanu ili kancelariji a naravno i na putu.

HP 6910p

Nakon par nedelja korišćenja utisci su krajnje pozitivni, tj. sve radi prema očekivanju. Kvalitet ulaznih uređaja, tastature i touch pada je na zavidnom nivou. Monitor je standardan, dobrog osvetljenja ali bi naravno, kao i kod većini notebook računara, ugao vidljivosti mogao da bude bolji. Što se autonomije tiče, grube procene bi bile da baterija izdržava do 3h bez kompromisa po pitanju osvetljenja ekrana i uključenim wirelessom, a mislim da bi sa uključenim ambijent senzorom dogurao do puna 4h.

U svakom slučaju, HP 6910p ima moju preporuku.

1 Komentar | Tagovi: Uncategorized

Komentari:

  1. [...] svu sreću postoje i besplatna rešenja poput OpenOffica koga i sam od nedavno koristim na svom novom računaru koji je stigao sa preinstaliranim licencnim Windowsom. Trudim se da na računaru imam samo legalan [...]

Dodajte komentar